HOGYAN SZÜLETIK A FESTÉS?

Miután megszületett Benned a döntés, hogy egy vidám és kedves festést szeretnél a gyerekszobába vagy esetleg saját szobád falára, vedd fel velünk a kapcsolatot levélben vagy telefonon. Mi minden esetben elmegyünk Hozzád és megnézzük a festendő felületet, személyesen is megismerkedünk és összehangolódunk.

Ezután a megismert méretek, kívánságok, elképzelések és a szoba lakójának személyisége ismeretében készítünk egy látványtervet az ötleteinkről. Hiszünk abban, hogy mindenkinek fontos az életkorához és saját ízléséhez igazodó lakókörnyezet kialakítása. Ehhez kizárólag egyedi terveket készítünk, melyeknek megszületése folyamán módosításra természetesen lehetőség van.

Ennek fényében a tervezéssel együtt számoljuk ki az árajánlatunkat is, mely alapvetően a megadott négyzetméter árainkból indul, de minden esetben egyedileg változhat a díszítettség és a Te kívánságaid figyelembe vételével. Nálunk a nyitottság és a rugalmasság rendkívül fontos, szívesen alkalmazunk különleges hatásokat és struktúrákat mintáink kialakítása során. Az árajánlat tartalmazza a tervezési, előkészületi díjat, a festés-kivitelezés díját, a várható anyagköltséget, vidéki helyszín esetében az útiköltséget, s több napos munka esetén pedig a felmerülő szállásköltségeket is. Amennyiben van már konkrét elképzelésed vagy esetleg egy kép, ami alapján tudunk gondolkozni, akkor a méretek ismeretében egy körülbelüli árajánlatot is tudunk küldeni. Fontos tudnivaló, hogy amennyiben a kidolgozott terv elkészülte után mégis úgy alakulna, hogy elállsz a megrendeléstől, ebben az esetben a tervezési díjat ki kell fizetni. Ez az összeg a mi munkánk értékét fedezi, de az elkészült tervet megtartjuk és továbbra is a Falvarázs szellemi terméke marad. A tervek és az árajánlat elfogadása után 20% előleg fizetésével kérjük a megrendelés megerősítését.

A munka kezdése előtt gondosan lefóliázunk és letakarunk minden felületet a szobában annak érdekében, hogy megakadályozzuk az esetleges koszolódást vagy sérülést. Ideális esetben előnyös ha nem használjátok a szobát a munka folyamata alatt, mert a festékek teljes száradása némi időt vesz igénybe. A festés általában 2-10 nap között szokott tartani, ez nagyban függ a mérettől és a díszítettségtől. A munkavégzés ideje alatt szükségünk van olyan helységre vagy alkalmas helyre, ahol a festéshez szükséges eszközeinket (ecseteket, hengereket, vödröket) tiszta vízzel tisztíthatjuk, elmoshatjuk.

A festés első lépése, hogy amennyiben alapszínt is készítünk, azt hengerezzük fel először igény szerint több rétegben. Ezután a méretarányosan felnagyított rajzokat felrögzítjük a falra a tervezett helyükre, így a Te számodra is láthatóvá válik, hogy az elképzelés valójában hogyan is fog kinézni életnagyságban. A tervek felrajzolása után kezdjük a részletes kidolgozást. Általánosságban elmondhatjuk, hogy minden szobánk egyedi színvilággal rendelkezik, ezt pedig úgy érjük el, hogy a mintát, a méreteket és a szoba fényviszonyait figyelembe véve egyedileg keverjük ki a helyszínen a figurák színvilágát.

Az utolsó lépésben a figurák megkapják a kontúrjaikat, mely megadja a festés végleges formáját.

Ezután összetakarítunk magunk után és igyekszünk ugyanolyan tiszta állapotban átadni a szobát, ahogyan átvettük. Illetve egy kis vidámsággal és szépséggel feltöltve… J

 

Reméljük, hogy összefoglalónkból minden kérdésre választ kaptál.

 

A Falvarázs csapata, Rita és Ildikó

 
seo
5